ម្ទេសពេលដែលហូបទៅវាបានធ្វើអោយយើងមានអារម្មណ៍ហឹរ នឹងពេលខ្ឡះអាចធ្វើអោយយើងមិនចង់ហូបវានោះ
ទេ។ ប៉ុន្ដែម្ទេសក៏មានសារះប្រុយោជន៍ជាច្រើនដែរ ដែលយើងមិនធ្លាប់ដឹងពីមុនមក។
ម្ទេសដូចជា ម្ទេសប្លោក ម្ទេសខ្មាំង ម្ទេសចង្អុលមេឃ មានសារធាតុ Capsaicin។ ភាពហឹរនៃម្ទេសនេះហើយដែលមានថាមពលនៃ Vegamine យ៉ាងពេញលេញ មានសារធាតុការ៉ូទីណយជិត ៤០ប្រភេទ និងសារធាតុ Polyphenole ដែលជួយការពារកោសិកាផ្សេងៗ ហើយក៏នៅមានវីតាមីនC និងប៉ូតាស្យូម និងកាល់ស្យូមយ៉ាងច្រើនផងដែរ។ គុណសម្បត្តិរបស់ម្ទេស គឺការពារអាការឈឺសាច់ដុំ ប្រគ្រីវកាច់ ឈឺធ្មេញ ជួយសម្លាប់បាក់តេរី និងមេរោគផ្សិតរំញោចដល់ការទទួលទានអាហារ និងជួយរំលាយអាហារ និងមានសារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់យ៉ាងច្រើន។ ភាពហឹរនៃម្ទេសមិនមានគ្រោះថ្នាក់ទៅដល់ក្រពះអាហារនោះទេ ប៉ុន្តែវាជួយឲ្យភ្នាសក្រពះមានកម្លាំងទប់ទល់នឹងជំងឺបាន។
0 comments:
Post a Comment