Friday, February 28, 2014

គុណប្រយោជន៍នៃផ្លែម្ទេស


ម្ទេសពេលដែលហូបទៅវាបានធ្វើអោយយើងមានអារម្មណ៍ហឹរ នឹងពេលខ្ឡះអាចធ្វើអោយយើងមិនចង់ហូបវានោះ
ទេ។ ប៉ុន្ដែម្ទេសក៏មានសារះប្រុយោជន៍ជាច្រើនដែរ ដែលយើងមិនធ្លាប់ដឹងពីមុនមក។


ម្ទេសដូចជា​ ម្ទេសប្លោក​ ម្ទេស​ខ្មាំង​ ម្ទេស​ចង្អុល​​មេឃ​ មាន​សារធាតុ​ Capsaicin។ ភាព​ហឹរ​នៃ​ម្ទេស​​នេះ​ហើយ​ដែល​មាន​ថាមពល​នៃ​ Vegamine យ៉ាង​ពេញលេញ​ មាន​សារធាតុ​​ការ៉ូទីណយ​ជិត​ ៤០​ប្រភេទ​ និង​សារធាតុ​ Polyphenole ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ផ្សេងៗ​ ហើយ​ក៏​នៅ​មាន​វីតាមីន​C និង​ប៉ូតាស្យូម​ និង​កាល់ស្យូម​យ៉ាង​ច្រើន​ផង​ដែរ។ គុណសម្បត្តិ​របស់​ម្ទេស​ គឺ​ការពារ​​អាការ​ឈឺ​សាច់ដុំ​ ប្រគ្រីវកាច់​ ឈឺ​ធ្មេញ​ ជួយ​សម្លាប់​បាក់តេរី​ និង​​មេរោគ​ផ្សិត​រំញោច​ដល់​ការ​ទទួល​ទាន​អាហារ​ និង​ជួយ​រំលាយ​អាហារ​ និង​មាន​សារធាតុ​អង់ទីអុកស៊ីដង់​យ៉ាង​ច្រើន។ ភាព​ហឹរ​នៃ​ម្ទេស​មិន​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ទៅ​ដល់​​ក្រពះ​អាហារ​នោះ​ទេ​ ប៉ុន្តែ​វា​ជួយ​​ឲ្យ​ភ្នាស​ក្រពះ​មាន​កម្លាំង​ទប់ទល់​នឹង​ជំងឺ​បាន។

0 comments:

Post a Comment